Vertegenwoordigers van bestuivende insecten gezocht

Een bijzondere vacature: nonprofitorganisatie The Pollinators is op zoek naar vertegenwoordigers van bestuivende insecten. Dit vanwege het feit dat bestuivers als de wilde bij en de zweefvlieg de afgelopen jaren in rap tempo afnemen. Hoewel de organisatie landelijk al actief is, zijn ze hard op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger in Zuid-Holland.
Een bij op een bloem | Unsplash

Sinds 2016 werkt The Pollinators eraan om in Nederland bloemen en bomen terug te brengen, bewustwording over biodiversiteit te stimuleren en te streven naar een gezondere
relatie met de natuur. Dit alles omdat het aantal bestuivende insecten de afgelopen 30 jaar met ruim 75% is afgenomen, dat is een bedreiging voor ecosysteem en onze voedselvoorziening.

Wat houdt het in?
Mocht je gekozen zijn voor de vacature, dan houdt je je bezig met het verspreiden van informatie over biodiversiteit en bestuivers, leidt en organiseer je lokale evenementen en zet je je in voor het behoud van bestuivers. Er is een driedaagse opleiding, waarna de nieuwe vertegenwoordiger beëdigd wordt. De beëdiging is op 22 april, de Nationale Zaaidag.

Geïnteresseerd geraakt? Meld je aan via deze link. Reageren kan tot 15 maart.