Vergroening door kinderen bij basisscholen in Delft

Aan vergroening wordt de laatste jaren meer aandacht geschonken. Ook in Delft wordt dit gedaan. Op 5 basisscholen wordt maar liefst door 750 leerlingen in Delft meer aandacht geschonken aan vergroening in de wijk Tanthof. Omroep Delft nam vandaag een kijkje bij basisschool De Bonte Pael.

Op de ochtend van maandag 9 oktober staan de kinderen van basisscholen De Bonte Pael en De Waterhof al klaar om het schoolplein te vergroenen. Alle tegels werden eruit gewipt en de plantjes werden geplant. Maar voordat dat gebeurde werd er een opening gedaan door Peet Vermeulen, of wel “Het groene grasmannetje.’’

Project Klimaatmaat
Dankzij het project Klimaatmaat kon deze speciale dag vandaag georganiseerd worden. ‘’Wij helpen mensen hun tuinen te vergroenen, op zo’n manier dat het water makkelijker weg kan stromen, dat het koeler blijft en ook nog goed is voor de natuur’’, zegt Annie Breeuwsma, projectleider van de organisatie. “Wij vinden het belangrijk dat er op scholen meer aandacht wordt gegeven aan vergroening. De jeugd is de toekomst, dat zij dit meekregen is heel goed, vooral omdat de meeste basisscholen toch heel erg versteend zijn is dit een goed initiatief.’’

Hulp bij project
Nadat alle tegels eruit gewipt zijn met behulp van Hoveniers bedrijf van der Heijden zijn er plantjes geplaatst in de grond. Hoveniers bedrijf van der Heijden was gevraagd door de Papaver de initiatiefnemer vanuit Delft om een bijdrage te leveren.

“Wij hebben wat mensen beschikbaar gesteld voor dit project en wij willen ook een stukje kennisoverdracht doen aan de kinderen.’’, zegt Romke Brouwer, sales-en relatiemanager bij Hovenier van der Heijden. “De schoolkinderen waren vandaag erg enthousiast en staken hun armen uit de mouwen en hebben een goede bijdragen geleverd.”