Twee STIP’ers stoppen ermee: ‘We kunnen ons niet meer vol inzetten’

‘Het zit er op. In de raadsvergadering van 7 december 2023 neem ik afstand van mijn zetel in de Delftse gemeenteraad’. Dit schrijft Daylam Dag, gemeenteraadslid namens STIP, in zijn ontslagbrief. Ook fractiegenoot Jip Enthoven neemt afscheid van de raad.
Daylam Dag en Jip Enthoven

Voor deze twee zijn de dagen in de raad geteld. ‘We zijn allebei aan het afstuderen en daar gaat veel tijd in zitten', zegt Enthoven. ‘Als je raadslid bent, moet dat op één staan. Je moet je er in Delft zijn voor meer dan 100.000 mensen, maar wij kunnen ons niet meer vol inzetten’. 

Daarnaast wil Enthoven ‘ruimte geven aan nieuwe energie’. Ze herinnert zich dat zij zelf in 2020 het stokje overnam van een oud-fractielid en wil iemand anders nu die kans bieden. Collega Dag deelt dat sentiment: ‘Het is voor mij tijd om nieuw enthousiasme de kans te geven zich in te zetten voor Delft. Een kans die mij 3 jaar geleden ook geboden is’.

In de raadsvergadering van 7 december nemen beide raadsleden afscheid. Zij worden opgevolgd door Julian Gommers en Anne Stehouwer, die nu al als commissieleden actief zijn voor STIP. ‘Vertegenwoordigers van Stip maken vaak niet vier jaar vol’, vertelt Enthoven. ‘Dit is geen specifiek beleid, maar het gaat vaker zo’.