TU Delft zoekt naar regenmeters in de stad

De TU Delft is op zoek naar 100 regenmeters in de stad. Vorig jaar begon de universiteit met het meten van de gevallen regen in de zomer, dit jaar willen zij dit opnieuw doen. Toen hielden de regenmeters in een periode van drie maanden bij hoeveel regen er precies is gevallen.

Vorig jaar zijn er zo'n tweeduizend meldingen binnengekomen bij de TU Delft, waarmee zij dus nauwkeurig konden bepalen waar het meeste water viel in de zomer van 2020. Dit jaar wordt het project opnieuw doorgezet, daarom wil de universiteit een beroep doen op de bewoners. De regenmeters worden namelijk op verschillende plaatsen in de stad neergezet.

Win een regenton

De universiteit dat bijna iedere Delftenaar mee kan doen, wel moeten de regenmeters in een stuk groen in de tuin worden geplaatst. Een balkon is geen geschikte plek, omdat de regen immers op de grond moet vallen om het nauwkeurig te kunnen meten. Wie meedoet maakt overigens ook nog kans op een prijs, de TU Delft geeft als prijs namelijk een regenton, een geveltuin of een tweevierkantemeter-plant weg.