Traumazorg Reinier de Graaf blijft de komende jaren

Het Reinier de Graafziekenhuis voldoet aan de hoge standaarden voor traumazorg en mag de komende vijf jaar deze zorg leveren. Dat is de uitkomst van een onderzoek van experts van Netwerk Acute Zorg West (NAZW).
Het Reinier de Graaf ziekenhuis

Dat is goed nieuws voor inwoners van Delft die te maken krijgen met ernstig letsel. Zij kunnen dicht bij huis terecht en snel geholpen worden. “Wat er ook gebeurt, wij staan goed voorbereid klaar voor de patiënt”, zegt de trotse traumachirurg Klaas Hartholt. Het behouden en verlengen van deze status voor spoedzorg is dan ook een groot compliment voor de medewerkers. De keuring voor deze zorgsoort is namelijk erg streng.

NAZW heeft de afdeling voor de Spoedeisende Hulp uitgebreid getoetst. Het ziekenhuis bleek “alle mogelijkheden (te hebben) om een ernstig gewonde patiënt op te vangen en te behandelen. 24 uur per dag.” Het ziekenhuis heeft een zogenaamde ‘level 2-status’ gekregen. Dit houdt in dat een patiënt met een ernstige verwonding snel en goed behandeld kan worden.

Level 1, 2 en 3
In Nederland is SEH-zorg ingedeeld in de levels 1, 2 en 3. In level 3-ziekenhuizen kunnen traumapatiënten met verwondingen die niet direct levensbedreigend zijn worden behandeld. In level 2-ziekenhuizen worden patiënten met zwaardere of ingewikkelde verwondingen behandeld. De meest ernstig gewonde slachtoffers worden naar een level 1-ziekenhuis gebracht.