Toeleven naar live muziek: je kunt je weer inschrijven voor de Peter Tetteroobokaal

Laat je horen, muzikaal talent uit Delft en omstreken kan zich weer aanmelden voor de jaarlijkse Peter TetterooBokaal. Zit je in een band, ben je DJ, singer-songwriter, een dance-act of urban-artiest, en woon je in de postcode 2611 t/m 2680 dan mag je deelnemen aan de talentenjacht. De winnaar mag optreden tijdens het jaarlijkse openluchtfestival Westerpop in Delft.

De bokaal is vernoemd naar de in 2002 overleden muzikant en oud-gemeenteraadslid voor Leefbaar Delft. Hij werd bekend als oprichter van Tee Set, de succesvolle Delftse band die in de jaren 60 en 70 in Nederland en daarbuiten hits scoorde met nummers als Ma belle Amie en She Likes Weeds.

René Steijger, programmeur van Westerpop zegt tegen Omroep Delft: ‘’De criteria is vooral dat de bands eigen muziek maken en geen covers. Daarnaast proberen we talent te horen bij de inschrijvingen.’’

Voorrondes
Je kunt je via de website van Westerpop inschrijven via een digitaal inschrijfformulier. Als je eerder meegedaan hebt, mag je met deze editie ook weer meedoen. Uit alle inzendingen worden negen acts geselecteerd die mogen meedoen aan de voorronden in april en mei in muziekcafé Steck. Deze shows zijn in samenwerking met Popdelft.

Per voorronde wordt er één winnaar geselecteerd voor de finale. Deze vindt plaats op de eerste dag van het Westerpopfestival op 8 juli, met in totaal drie finalisten. Het zal de 29e editie worden van Westerpop.

Lees ook: Grootse plannen Popdelft gaan niet meer door >

Beste intenties
Of corona roet in het eten gaat gooien weet de programmeur uiteraard ook niet. ‘’Met de beste intenties beginnen wij als zovele festivals aan de voorbereiding van het festival in 2022.’’

Inschrijven kan via www.westerpop.nl. De inschrijving voor de wedstrijd sluit op 1 april. De bands en acts krijgen voor 5 april bericht.