Tóch een parkeerkaart en geld terug voor Simone en Leon

Simone van Dijk en Leon Brok hadden een nieuwe invalidenparkeerkaart nodig, maar kregen die niet zonder een keuring van meer dan 200 euro. Dit terwijl Simone levenslang invalide is geraakt, iets wat volgens het duo bekend is bij verschillende instanties. Na veel telefoontjes en doorverwijzingen hebben zij nu toch een parkeerkaart ontvangen. Ook wordt het geld voor de keuring teruggestort.

Een herseninfarct en -bloeding kostte Simone van Dijk en haar partner Leon Brok enorm veel. Hun leven veranderde van de ene op de andere dag. De een is nu fulltime mantelzorger, de ander raakte levenslang gehandicapt. Hierdoor zijn zij genoodzaakt een invalidenparkeerkaart te gebruiken. Hiervoor moet Simone zich om de zoveel jaar laten keuren, voor ruim 244 euro. Maar partner Leon liet het hier niet bij zitten, en verzette zich ertegen. “Ik vond het erg beledigend voor haar en de gemeente kent haar situatie”, aldus Leon.

Maar dat is nu allemaal niet meer nodig. Leon: “Uiteindelijk ben ik met de juiste persoon in contact gekomen. Iemand iets hoger in de hiërarchie bij Parkeren Delft, die wat meer kon betekenen voor me.”