Taxibedrijf komt afspraken niet na, wethouders overwegen juridische stappen

De gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland en Midden-Delfland denken aan juridische stappen tegen taxibedrijf Noot. Al langer zijn de gemeenten niet tevreden, omdat afspraken over het leerlingen- en gehandicaptenvervoer niet worden nageleefd. 'Als ze de afspraken niet nakomen, zijn we genoodzaakt verdere juridische stappen te ondernemen.'
Foto Flickr

Ouders van kinderen die vervoerd worden door Noot, werden een maand geleden al op de hoogte gesteld dat de gemeenten allesbehalve blij waren met de prestaties. Zo schrijft Omroep West. In die brief valt te lezen dat ouders gefrustreerd zijn: kinderen komen niet op tijd op school, de routes zijn te lang en daarnaast zou de communicatie rond hun klachten gebrekkig zijn.

De problemen bij het leerlingenvervoer spelen overigens al langer. Sinds begin dit schooljaar kwam er een stroom aan klachten op gang, schrijft de gemeente Delft. Daarom maakten de gemeenten op 3 oktober afspraken met het taxibedrijf, dat toen ook verbetering beloofde.

Van verbetering komt niets terecht
Maar van die verbetering is niets terecht gekomen volgens de gemeente Delft. 'Inmiddels is Noot formeel op 21 november in gebreke gesteld ten aanzien van de tekortkomingen in de afspraken uit de overeenkomst', vertelt de Delftse wethouder Joëlle Gooijer in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente geeft op die manier nog één kans aan Noot om de afspraken na te komen. 'Als die afspraken niet worden nagekomen, moeten we juridische stappen ondernemen. De gemeenten stellen Noot daarbij aansprakelijk voor de geleden en nog te lijden schade.'

'Hopelijk worden de klachten minder'
Dat betekent dan ook voor de ouders en leerlingen dat ze met een nieuwe vervoerder te maken gaan krijgen. 'De gemeente mag dan andere vervoerder inschakelen voor het leerlingenvervoer. Die kosten worden dan doorbelast op Noot. De klachten van ouders worden dan hopelijk minder.'

Eerder werd al bekend dat de gemeente Den Haag een boete uitdeelt aan taxibedrijf Noot, omdat daar ook de afspraken niet worden gehaald. Daar spelen de problemen ook in het ouderen- en gehandicaptenvervoer, naast het leerlingenvervoer.

Taxibedrijf Noot is gevraagd om te reageren op de brief naar de raadsleden, maar laat weten geen commentaar te willen geven op de door Omroep West gestelde vragen.