Studenten van de TU Delft winnen Impact Challenge en gaan naar de World Expo in Dubai

 

Delft, 23-11-2020 – Het Delftse team Zero Energy Development, kortweg ZED, heeft de Dutch 4TU Impact Challenge 2020 gewonnen en gaan naar de World Expo in Dubai. De studenten ontwikkelden een technologie waarmee bedrijven Internet-of-Things toepassingen kunnen maken zonder batterijen.

 

 

Dit jaar werd de Impact Challenge van de vier technische universiteiten ‘4TU’ (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) voor de tweede keer georganiseerd. In de Impact Challenge presenteren studenten hun oplossingen voor maatschappelijke problemen. Samen met de vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse zaken en een aantal bedrijven, zullen de winnaars naar de World Expo in Dubai gaan. De expo zou eigenlijk dit jaar plaatsvinden maar is vanwege COVID-19 uitgesteld tot 2021.

 

TU Delft ontwikkelt 'stikstofkiller', is dit de oplossing voor de stikstofcrisis? >

 

Na verschillende voorrondes bleven er acht finalisten over die deelnamen aan de 4TU Impact Challenge. De winnaar, zo werd 20 november bekend gemaakt, was Team ZED. Zij ontwikkelden batterijloze applicaties voor een breed spectrum aan bedrijven, waarmee de 35 miljoen batterijen die momenteel in gebruik zijn beperkt.

 

Ecosystemen

Maar de keuze was niet gemakkelijk, want er waren zeker ook andere kans hebbende projecten, zo meldt de TU. Zoals project omtrent onbemande luchtvoertuigen, een nieuwe productiemethode voor de voedingssector en een slim monitoringssysteem om de wereldwijde gezondheidszorg te verbeteren. Uiteindelijk viel de keuze op Team ZED, maar de publieksprijs werd toegewezen aan Reshore van Wageningen University & Research.

 

ZIEN: Waterstofdrone van de TU Delft stijgt verticaal op >

 

Reshore ontwikkelden drijvende golfbrekers die de huidige grauwe golfbrekers kunnen vervangen door bloeiende ecosystemen. Met het project combineerde Reshore kustbescherming, restauratie van ecosystemen en voedselproductie.

 

 

De online finale terugkijken? Dat kan via de website van de 4TU Impact Challenge. Daar kun je ook meer lezen over de winnaars en andere deelnemers.