Stemmen voor Tweede Kamerverkiezingen bij studentenvereniging Virgiel


Studentenvereniging Virgiel wordt stembuslocatie – foto: Twitter Virgiel

Studentenvereniging Virgiel meldt op hun twitter account dat hun sociëteit een stembuslocatie zal zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart van dit jaar. Het is voor het eerst dat de ruimte hiervoor beschikbaar is. Ze schrijven erbij dat het stembureau zal worden 'gerund door Virgilianen'. Of het bureau inderdaad geheel zal worden bemenst door leden van de studentenvereniging is echter een zaak van de gemeente Delft. De gemeente bevestigt op haar website wel dat Virgiel een stemlocatie is.

Lees ook: Delft is klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen >

De verkiezingen voor de Tweede kamer zijn op 17 maart, maar ook op 15 en 16 maart is een aantal stembureau open. De locatie van Virgiel zal alleen op woensdag 17 maart open zijn. De gemeente hoopt meer dan veertig stembureau beschikbaar te hebben in maart.

Per brief stemmen
Mensen van 70 jaar en ouder kunnen bij deze verkiezingen ook per brief stemmen. Voor 10 maart krijgen de mensen die hiervoor in aanmerking komen een briefstempakket in de bus. Daarmee kunnen ze per brief stemmen.

Minister Ollongren zegt daarover: ‘Het is een bijzondere tijd en dit vergt bijzondere maatregelen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Iedereen moet zijn stem veilig kunnen uitbrengen. Daarom gaan stemlokalen vervroegd open en kunnen kiezers boven de 70 jaar ook hun stem per post uitbrengen.