Stel je eigen porselein tentoon bij museum Prinsenhof in ‘Porselein uit je kast’

Museum Prinsenhof Delft organiseert een tentoonstelling getiteld ‘Porselein uit je kast’ en roept voor deze tentoonstelling alle Delftenaren op om thuis op zoek te gaan naar porseleinen voorwerpen.

Het mag een erfstuk zijn, maar ook een alledaags voorwerp, zo lang er maar een mooi verhaal verbonden is aan het porselein. De voorwerpen met de mooiste verhalen krijgen namelijk een plek in de speciale mini-tentoonstelling in het Prinsenhof.

Porseleinkunstenaars

Deze tentoonstelling, getiteld ‘Porselein uit je kast’ is onderdeel van de grotere tentoonstelling: ‘Jingdezhen. 1000 jaar porselein.’ Jingdezhen is een Chinese stad waar al 1000 jaar lang porselein wordt gemaakt en is tot op de dag van vandaag hét centrum van de porseleinproductie.

Delft komt slecht uit de bus wat betreft waterkwaliteit buiten zwemlocaties >

In de tentoonstelling zijn onder andere Ming-porselein, het laatste keizerlijke porselein maar ook het werk van hedendaagse porseleinkunstenaars te bezichtigen. En straks misschien ook het porselein dat jezelf in de kast hebt staan.

Aanmelden voor de tentoonstelling kan tot en met 12 mei door naam en telefoonnummer te e-mailen naar info-prinsenhof@delft.nl. Na aanmelding neemt het museum contact op voor een afspraak in het museum.

Tentoonstelling

Tijdens deze afspraak zal conservator Suzanne Klüver het voorwerp bekijken en vaststellen of het voorwerp ook daadwerkelijk uit China komt. Vervolgens noteert een museummedewerker het bijbehorende verhaal. Het museum benadrukt dat hierbij rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM.

Man zwaargewond na gasexplosie in zijn woning aan de Syriësingel in Delft >

De tentoonstelling ‘Porselein in je kast’ zal te zien zijn van 10 juli t/m 16 januari 2022. Meer weten over de tentoonstelling? Bekijk dan het filmpje.