Schaatsbaan Winters Delft wederom uitgesteld: volgend jaar weer een poging

De schaatsbaan Winters Delft zal deze winter niet plaatsvinden op de markt door de aangescherpte coronamaatregelen. Toch heeft de organisatie hoop. Ze zijn al druk bezig met de plannen voor Winters Delft 2022. In 2020 kon de schaatsbaan ook niet worden georganiseerd.

Door de onzekerheid rondom de coronamaatregelen vindt de organisatie het niet verstandig om dit jaar de schaatsbaan Winters Delft door te laten gaan. ’Wij hadden heel veel zin om Winters Delft dit jaar naar te zetten en jong en oud blij te maken met ijspret. Helaas werken de besmettingen van het coronavirus niet mee,’ zegt Mariëlle Snethlage van iQ events. Zij organiseren jaarlijks de festiviteiten rond de komst van de ijsbaan.

Voor dit jaar betekent het echter dus dat er geen schaatsbaan zal komen te staan in de binnenstad. ‘’De maatregelen in de maand december zijn nog niet bekend. De afgelopen maanden zijn de maatregelen met grote aanpassingen verscherpt en versoepeld Dit geeft aan dat de situatie in korte periode kan wijzigen’’, gaat Snethlage verder. Het risico dat er dan toch niet geschaatst kan worden is daarom te groot om de organisatie door te laten gaan.

Lees ook: Winter in Delft: Dit kan nog wel of juist niet meer >

Wel in 2022 een schaatsbaan
In samenwerking met de Gemeente Delft wordt er geprobeerd om Winters Delft in 2022 zeker te laten plaatsvinden. ‘’Er wordt op dit moment gewerkt aan plannen om Winters Delft 2022 te voorzien van extra magie. Dat gunnen we de bezoekers van Delft na twee winters zonder activiteiten. De plannen zijn nog volop in ontwikkeling, dus daar kunnen we op dit moment nog niets over loslaten,’’ aldus Snethlage.