Bekende Delftse dwarsfluitist Ronald Snijders 70 jaar

Ronald Snijders. Foto: Willem de Bie

De veelzijdige Delftse componist en muzikant Ronald Snijders wordt op 8 april 70 jaar. De in binnen- en buitenland zeer gewaardeerde musicus heeft meer dan 50 albums op zijn naam staan en woont al 50 jaar in de Prinsenstad. Snijders trad op tijdens het North Sea Jazz Festival en op podia elders in Europa, Amerika, Afrika en natuurlijk zijn geboorteland Suriname.

Op woensdag 31 maart zal presentator Frans van Rijnswou vanaf 11.00 uur de musicus in het programma Delft Centraal uitvoerig spreken over zijn carrière en muziek van hem laten horen. Ook zullen er dit jaar diverse jubileumconcerten worden georganiseerd in o.a. Delft, Amsterdam en Rotterdam.

Lees ook: Tee-Set vereeuwigd op Delftse muren >

Virtuoze dwarsfluitist
De in Suriname geboren virtuoze dwarsfluitist geeft op zaterdag 26 juni twee jubileum concerten in Theater de Veste in Delft. Dat belooft een swingend feest te worden waar de diverse stijlen waarin de Delftenaar uitblinkt, zullen worden verenigd. Ronald Snijders is muzikaal immers niet in een hokje te stoppen. Hij speelt zowel jazz, klassiek en funk, maar ook Surinaamse en Braziliaanse muziek.