Tee-Set vereeuwigd op Delftse muren

Foto van de Tee-Set midden op het Hugo de Grootplein. Foto: Frans van Rijnswou

Op een muurgevel in de Warmoezierstraat op de hoek van de Buitenwatersloot staat nu de tekst: “Ma belle amie, you were a child of the sun and the sky, and the deep blue see” Het is het refrein van de wereldhit van de Delftse popformatie Tee-Set uit 1969. De tekst is als eerbetoon aan deze muzikale Delftse helden nu een onderdeel van het straatbeeld van de stad. Er is bovendien op het elektriciteitshuisje midden op het Hugo de Grootplein een foto van de Tee-Set verschenen. Het is een foto uit de jaren 1960 van de eerste Tee-Set formatie met de Delftse muzikanten van toen: Polle Eduard, Gerard Romeyn, Robbie Plazier, Carry Janssen en zanger Peter Tetteroo.

De komst van de tekst en de foto op deze muren is te danken aan de Delftenaren Harry van Adrichem en Aad Sosef. Deze beide mannen vonden het vorig jaar hoog tijd worden dat Delft een plek kreeg waar aandacht is voor de band die onze stad muzikaal op de wereldkaart zette. Zij zorgden er via een crowdfunding actie voor dat er voldoende geld werd opgehaald om de tekst en de foto te plaatsen.

Harry van Adrichem zei in een uitzending van Omroep Delft: “De tekst is een eerbetoon aan de Tee-Set. Zij horen bij het muzikale culturele erfgoed van onze stad”.