Rechter veegt eis ton korting voor huis van tafel

Ruim 100 000 euro korting voor een woning in een uniek pand naast het station. Zo zagen drie architecten van Huis van Delft hun beloning voor zich. Ze claimen bij de rechter dat zij hier een afspraak over hadden met miljardair Chris Oomen, de investeerder. De rechter acht dit echter onbewezen en veegt de eis van tafel. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Huis van Delft | © Joram Niese

De drie architecten (René van Eijkelenburg, Bart van der Pot en Hans Engelkens) wilden een uniek appartementencomplex oprichten dat was gebaseerd op de KLM-huisjes (kleine porseleinen huisjes die je krijgt als je businessclass vliegt met KLM). Dit project zou de naam ‘Delft Village’ dragen. Nadat de drie contact hadden gezocht met miljardair Chris Oomen kwam het project er uiteindelijk, onder de naam Huis van Delft.

Een ton korting

Oomen heeft volgens het drietal beloofd om hen een ton korting te geven op de appartementen. Echter is hier nooit iets formeel voor ondertekend, dus is er geen bewijs. De drie architecten krijgen daarom geen gelijk van de rechter.