Raadsleden stellen vragen over tramwerkzaamheden

Leden van Hart voor Delft stellen vragen over de aangekondigde werkzaamheden aan enkele tramrails in 2025. Ze geven aan verbaasd te zijn over het feit dat ze dit uit de media hebben moeten vernemen, in plaats van via het stadsbestuur. De partij vraagt opheldering vóór de vergadering op 18 april. Dit vanwege het feit dat er tot 10 mei nog zorgen geuit mogen worden over het plan.
Tram 1 | © Unsplash

Omroep Delft meldde op 4 april dat er In het voorjaar van 2025 grote werkzaamheden plaatsvinden aan het tramspoor tussen Rijswijk en Delft. Doordat deze belangrijke verbinding eruit ligt, en doordat er tegelijkertijd gewerkt wordt aan de Reineveldbrug (ook wel Trambrug), rijden zowel lijn 1 als lijn 19 drie maanden niet naar Delft. De werkzaamheden zullen in het voorjaar plaatsvinden. Wanneer precies, heeft HTM tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Vervangend vervoer
In het plan van HTM staat niets over vervangend vervoer. Ook hier stelt Hart voor Delft vragen over aan het College van B&W. Daarnaast vraagt de partij zich af waarom de aankondiging voor de werkzaamheden niet aan Delft doorgegeven is via Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Dat is de overkoepelende organisatie die onder meer het openbaar vervoer in het gebied tussen Den Haag en Rotterdam regelt, en zorgt dat het gebied goed bereikbaar blijft.