Provincie wil Prinsenhof helpen verbouwen

Prinsenhof | Beeld ter illustratie

Het kost een smak geld, de verbouwing van Het Prinsenhof. 38 miljoen euro is ervoor nodig. Toen bekend werd dat dit het prijskaartje was, had de gemeente al 28 miljoen klaar liggen. Een snelle rekensom laat zien dat er dan nog 10 miljoen nodig is. De Provincie biedt aan een bijdrage van 2 miljoen te doen. 

‘De gemeente heeft kennis genomen van het heuglijke feit dat de Provincie Zuid-Holland voornemens is om bij te dragen aan de verbouwing en vernieuwing van Museum Prinsenhof Delft’. Zo reageert de gemeente op het nieuws dat de Provincie extra geld opzij wil zetten voor het museum. Eerder had Zuid-Holland al een half miljoen toegezegd, maar nu denkt de provincie erover nog meer hulp te bieden. 

Resterende bedragen
‘Het resterende bedrag van €1,5 miljoen, verdeeld over de jaren 2025 tot en met 2027, wordt als voorstel gevoegd bij de Voorjaarsnota 2024’. Dit schrijft gedeputeerde Meindert Stolk in een informatiebrief aan de Provinciale Staten. Of het extra geld daadwerkelijk naar het Prinsenhof gaat staat daarmee nog niet vast. De Provinciale Staten moeten dit voorstel eerst nog goedkeuren.

‘We volgen dit proces uiteraard met belangstelling’, schrijft de gemeente. ‘Op woensdag 8 november wordt het voornemen om bij te dragen behandeld in de Provinciale Statencommissie Bestuur, Maatschappij & Middelen. De uiteindelijke beslissing wordt in het voorjaar verwacht’. ‘

Wie biedt?
‘Diverse partijen’, schrijft Stolk, ‘waaronder de gemeente Delft, de vriendenloterij en diverse (particuliere) fondsen, hebben een bijdrage toegezegd van ca € 31 miljoen. Met de inzet van de provincie van €2 miljoen komt dit bedrag op € 33 miljoen en komt de realisatie van het project weer een stap verder’. Daarmee blijft er dus een gat van 5 miljoen over.