Portrettenwedstrijd in Museum Paul Tetar van Elven

In Museum Paul Tetar van Elven was tot voor kort de tentoonstelling te zien over Thérèse Schwartze. Door de lockdown is het werk van Nederlands meest succesvolle kunstenares uit de negentiende-eeuw nu even niet te zien. Het museum gebruikt deze pauze om met een nieuw initiatief te komen.

Eden Dauvillier, woordvoerder van het museum, zegt: “Wij organiseren in het kader van de tentoonstelling rond Thérèse Schwartze een portrettenwedstrijd. We dagen onze creatieve bezoekers en andere mensen uit om een zelfgemaakt portret van een bekende Nederlander in te zenden. Na de huidige tentoonstelling worden daarvan de beste geëxposeerd in het museum”.

Van impressionistisch tot klassiek
Thérèse Schwartze maakte in haar tijd portretten van bekende Nederlanders, waaronder het Nederlands Koningshuis. Haar portretten maakte zij in olieverf, pastel of houtskool en zij paste haar stijl aan naar de smaak van de klant. Van impressionistisch tot klassiek, wat de klant maar wilde. Om in de voetsporen te treden van Thérèse Schwartze, maak je een portret van een bekende Nederlander.

Alles is mogelijk
“Je mag zelf bedenken in wat voor artistieke stijl je jouw bekende Nederlander wilt portretteren. Maak het portret in olieverf, pastel of houtskool. Alles is mogelijk, zolang afmetingen niet groter zijn dan 50 x 70 centimeter”, legt Dauvillier uit.
“Maak voor 1 april een foto van je werk en mail het naar ons. Wie weet word jij uitgenodigd om jouw werk te laten zien in het museum in een kleine tentoonstelling. Na de tentoonstelling maken we de winnaar bekend”, aldus Dauvillier.