Pleintje van Buurtkippenhok heet nu Rien Offers plein

Het centrale pleintje van het buurtkippenhok in het Hof van Delftpark heeft vanaf nu het Rien Offers plein. Deze naam is een eerbetoon aan Rien Offers die zich al meer dan vijf jaar inzet voor het Buurtkippenhok.

Vanwege zijn ruime ervaring met kippen en de bereidheid om zijn kennis erover te delen wordt Offers door zijn collega vrijwilligers ‘de kippendokter’ genoemd. De onthulling van de nieuwe naam van het plein is ook het startschot voor veel nieuwe plannen rondom het buurtkippenhok.

Nieuwe bomen, struiken en gras

De komende jaren wordt er volop gebouwd. Er komen nieuwe bomen, gras en bramenstruiken. Er worden greppels gegraven voor de opvang van water. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de mensen in de buurt, de vrijwilligers en de gemeente. In de loop van maart worden er al bomen teruggeplaatst die eerder gekapt zijn.

In het Buurtkippenhok komen allerlei mensen samen. Buurtbewoners die een eitje willen kopen of willen meehelpen, mensen als Rien die vakkennis hebben en deze op een leuke manier kunnen delen, kinderen die graag in de natuur spelen en vol enthousiasme naar de kippen kijken en vrijwilligers zoals die van Firma van Buiten.

Lees ook: Vogelgriep duikt op in de regio, hoe gevaarlijk is dat?

Succesvol buurtproject

Het buurtkippenhok werd zeven jaar geleden door Firma van Buiten opgezet. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Duurzaamheid, sociale betrokkenheid en sociaal ondernemerschap komen dus samen in het Buurtkippenhok. "Het Buurtkippenhok is een succesvol buurtproject," aldus Sanne van ’t Hof. Van ’t Hof is regisseur publiek belang bij de gemeente Delft. "Het is echt een mooi project, dat aantoonbaar bijdraagt aan de verbinding tussen mensen en binnen de buurt."