In Nieuw Delft komt een 'porseleinen' toren te staan

Gemeente Delft heeft de koopovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een Porseleinen Toren en Porseleinen Hof in Nieuw Delft. Deze komt naast de supermarkt van Aldi aan de Papsouwselaan/Nijverheidsstraat. Het gaat om een woontoren met op de begane grond horeca en daarboven huur -en koopwoningen. De toren en ruimte eromheen krijgen een porseleinen uitstraling. De bouw begint in maart 2022.

De koopovereenkomst is getekend met projectontwikkelaar Synchroon. De Porseleinen Toren en Porseleinen Hof zijn onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft. De nieuwbouw bestaat uit een woontoren met 85 huurappartementen, horeca op de begane grond en zeventien koop stadswoningen met garage en daktuin. De gebouwen zullen naar verwachting eind 2023 af zijn.

Het gebouw krijgt een wit geglazuurde gevelsteen met een mat keramische materiaal die het een porseleinen uitstraling geven. Daarnaast kunnen de bewoners elkaar ontmoeten op de groene daktuin. Het Porseleinen Hof vormt de overgang van de hogere gebouwen in Voorhof naar de kleinschalige gebouwen in Nieuw Delft.

Slimme toren
In de toren wordt slim gebruik gemaakt van lucht-water-warmtepompen en droge koelers zorgen voor verwarming en koeling. Het is een duurzaam gebouw met genoeg ruimte voor biodiversiteit. Het gebouw krijgt onder andere zonnepanelen. Dit ontwerp houdt rekening met de klimaatverandering en aanleg van stadsnatuur.

Wethouder duurzaamheid Martina Huijsmans vertelt dan ook trots: “Porseleinen Toren is een aanwinst voor Abtswoudse Hof. Niet alleen voor toekomstige bewoners, maar voor heel Delft. Het gebouw zal er schitterend uit gaan zien en is ook nog eens innovatief en gericht op de toekomst. Als straks de horeca opent, zal Nieuw Delft nog levendiger worden.’’