Originele attentie voor zorgpersoneel van Delftse Chef-kok Yuri Verbeek

 

Het afgelopen jaar lag er een enorme druk op het zorgpersoneel. Ook hebben diverse maatregelen een grote impact gehad op de horeca. Chef-kok Yuri Verbeek van De Kokkerie in Delft greep de huidige situatie aan om een attentie aan het zorgpersoneel te verzorgen, terwijl hij zo ook zijn bedrijf kon laten draaien. Samen met selfmade chef Denise Grootendorst bedacht hij een manier hen het personeel van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis eens te laten ontspannen. Zij regelden een massagestoel en brachten deze afgelopen woensdag naar het ziekenhuis. En daarbij is er uiteraard iets heerlijks te eten.

 

Volgens Verbeek moest er een relaxplek komen, zodat de helden van de zorg de mogelijkheid hebben om heel even aan de werkdruk te ontsnappen. Het is een attentie om de zorg te bedanken, voor alles wat zij voor hun patiëntjes en hun ouders betekenen. Grootendorst legde contacten met Komoder massagestoelen, waarna het bedrijf een massagestoel beschikbaar stelde voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Een massage werkt tenslotte verlichtend en ontspannend, wat binnen deze sector ontzettend belangrijk is. Als aanvulling op de massagestoel is er een minibar gevuld met gezonde smoothies, en op de relaxplek in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis geplaatst. 

 

Creatievelingen, uitvinders en makers vinden een nieuw thuis in de Kabelfabriek>

 

Hartje voor het Sophia Kinderziekenhuis

Ook is de traiteurswinkel van Yuri Verbeek ingezet. Sinds vorige maand kunnen de klanten het ‘Hartje voor het Sophia Kinderziekenhuis’ kopen; een gebakje van aardbeienbavarois op een bodem van harde wenerdeeg met rozemarijn, chocolade crumble, eetbare goudspray en een chocoladevlindertje in de vorm van een hartje.

De gebakjes zijn op vrijwillige basis gemaakt door Ad Waijers, docent van de opleidingen ‘Patisserie’ en ‘Brood en Banket’ van het Cingel College Breda, die deze actie ook een warm hart toedraagt. De opbrengst van deze gebakjes is eveneens bestemd voor dit goede doel.

Chef-kok Yuri Verbeek verzorgde vanuit zijn kookstudio’s workshops en cateringen. Momenteel heeft hij deze omgedoopt tot een afhaaltoko en een traiteurwinkel. Jaren geleden mocht hij een catering verzorgen voor een van de afdelingen van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, waarna een warme band ontstond. Deze actie van de relaxplek is ontstaan mede uit respect voor het zorgpersoneel en het goede werk wat zij deden en nog altijd doen.

 

Studenten helpen Delftse ondernemers uit de brand met nieuw initiatief>