Creatievelingen, uitvinders en makers vinden een nieuw thuis in de Kabelfabriek

De kabelfabriek

Delft, 24-11-2020 - De ‘makers van morgen’ kunnen sinds deze maand bij de Makerspace Delft in de voormalige Kabelfabriek terecht. Deze creatievelingen kunnen hier aan de slag met de aanwezige tools, zoals gereedschap, 3D printers en elektronische gereedschappen om ideeën te ontwikkelen of een startup te beginnen.

In totaal is er 75 vierkante meter aan maakruimte beschikbaar in de Makerspace Delft en 50 vierkante meter om te brainstormen. “In Delft borrelt het van de ideeën om met technologie te werken aan een betere samenleving”, vertelt Christopher Groen - één van de initiatiefnemers - aan de Gemeente Delft.

TU Delft Dream Team

Samen met Kondor Wessels, de eigenaar van het Kabeldistrict en de gemeente Delft heeft Groen de stichting Makerspace Delft opgericht. Het doel was een werkplaats oprichten voor aspiranten-ondernemers of voor wie wil meedoen aan competities op het gebied van duurzaamheid, aldus Groen tegen de Gemeente Delft.

Abtswoudse bos op de schop: bomen verwijderd en nieuwe herplant >

De Makerspace Delft wordt beheerd door vrijwilligers met technische ervaring, ze zijn onderdeel geweest van het TU Delft Dream Team of andere technische projecten. Zij kunnen bezoekers helpen bij de projecten en het gebruik van het gereedschap.

Het initiatief van de Makerspace Delft is non-profit en betaalbaar, voor €6 mag je de hele dag aan de slag in de werkplaats en voor €40 kun je er de hele maand werken. “We willen daarmee een brug vormen tussen het eureka-moment en het beginnen als startup,’’ aldus Groen tegen de Gemeente Delft.