Oplichtingszaak aan het licht gekomen door TU Delft

De politie heeft drie mannen die verdacht worden van oplichting aangehouden in Delft. De zaak kwam aan het licht toen de TU Delft aan de bel trok bij de wijkagent. Er werd namelijk geprobeerd onder hun naam 200 robotstofzuigers ter waarde van tienduizenden euro’s te bestellen en deze af te laten leveren op het TU terrein.

In overleg met de officier van justitie hielden rechercheurs drie verdachten aan op het moment dat de goederen op het TU terrein geleverd werden. Het gaat om drie mannen van 20, 34 en 39 uit Waddinxveen, Zaanstad en Rotterdam. Dezelfde oplichters probeerden ook een ander bedrijf op te lichten met de aanschaf van Ipads ter waarde van meer dan honderdduizend euro.

Lees ook: 81-jarige Delftenaar voor meer dan 10.000 euro opgelicht, naasten beginnen doneeractie

In het onderzoek dat hierop volgde werden de woningen van de verdachten doorzocht. In één van die woningen werd een hennepkwekerij met zo’n 200 planten gevonden. Naast verschillende gegevensdragers is er ook een auto in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten en moeten zich later dit jaar verantwoorden voor de rechter.

Lees ook: Studentenvakbond roept op om te stoppen met online surveilleren