Ontvoerde man naar Delft gebracht omdat 'iemand hem wilde spreken'

De man die in november na een urenlange gijzeling vanuit Egmond aan Zee naar Delft is ontvoerd, werd daarheen gebracht omdat 'iemand hem wilde spreken'. Dat zegt de politie in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Een mogelijke opdrachtgever voor de ontvoering was die nacht waarschijnlijk in een appartement aan de Poptahof Noord. 'En mogelijk komen enkele van de daders ook uit die regio', aldus de politie.
Ter illustratie | Joram Niese

Het 42-jarige slachtoffer van de ontvoering is een ondernemer uit Beverwijk die zalen verhuurt, aldus Omroep West. Op 11 november had hij in Egmond aan Zee een afspraak met een vrouw die een zaal wilde huren voor een bruiloft. Toen hij haar ontmoette bij een woning, werd hij naar binnen geduwd en met een machinegeweer bedreigd door drie gemaskerde mannen.

De ondernemer moest zijn spullen afgeven, werd vastgebonden en kreeg een zak over zijn hoofd. De daders eisten geld en zeiden onder andere dat ze 500.000 euro van de man wilden. Zo'n zes uur later, rond 1.00 uur 's nachts, werd hij in zijn eigen Mercedes gezet en naar de Poptahof Noord in Delft gereden omdat 'iemand hem daar wilde spreken'.
Ontsnapt en weggerend

Terwijl het slachtoffer met de daders naar een flat liep, wist de man te ontsnappen. Hij sloeg een van de daders en rende zo snel als hij kon weg. Kort na de ontsnapping werd de auto van de Beverwijker teruggevonden op een parkeerplaats bij het Zwembadpad en de Kerkpolderweg, verderop in Delft.

Daders
Volgens de politie heeft het slachtoffer geen idee wie de daders waren en waarom ze hem moesten hebben. Er wordt nog gezocht naar mensen die meer weten over de achtergrond van de ontvoering.

Ook mensen die in de nacht van 11 op 12 november de daders in Delft hebben gezien, worden gevraagd zich te melden. Zo is er een fietser vlak langs twee van hen gereden toen ze de auto van het slachtoffer achterlieten. 'Die heeft hen mogelijk van dichtbij gezien', zegt de politie.