Ontdek 735 jaar Delfland tijdens de meivakantie

Het Hoogheemraadschap van Delfland bestaat dit jaar 735 jaar. Om deze reden organiseert het waterschap tijdens de meivakantie (27 april tot en met 5 mei) enkele lezingen, rondleidingen en een spel.

Ruim zeven eeuwen geleden werden de waterschappen opgericht. Dit om Nederland te beschermen tegen, en gebruik te laten maken van het water. Vandaag de dag wordt er ook voor gezorgd dat er voldoende schoon water is en dat het gebied van Delfland veilig voor water blijft.

Wat is er te doen?

Vanaf 24 april is het gebouw van het Hoogheemraadschap van Delfland open voor bezoek. Er is een lezing over het verleden, heden en de toekomst van het waterschap, en een rondleiding en spel.

Bij de rondleiding wordt verteld wat voor invloed water op de Nederlandse taal heeft, en is er een tentoonstelling over bewoners van Delfland. Kinderen tussen de tien en zestien jaar oud kunnen de ‘Wonen onder Water’-challenge doen. Hierbij worden de deelnemers uitgedaagd om na te denken over waterbeheer.

Uitdagend
Het laaggelegen gebied, de kuststrook, het flinke oppervlakte glastuinbouw, steden en bedrijventerreinen maken onze omgeving veelzijdig en uitdagend. Piet-Hein Daverveldt, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland: “Al eeuwenlang zorgt Delfland voor sterke dijken en schoon water waardoor mensen kunnen wonen en werken in dit gebied. Dat is gelukt omdat we steeds opnieuw inspeelden op nieuwe technische mogelijkheden en belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen.”

Klik hier voor het volledige programma.