Onderzoek naar mobiliteit onder 65-plussers in Tanthof

 

Studenten van de Haagse Hogeschool onderzoeken hoe mobiel de oudere Tanthof-bewoners zijn. Dit moet ideeën opleveren voor verbeterpunten.

De laatste jaren is het aandeel bewoners in Delft van 65 jaar of ouder flink gestegen; 16 procent van alle Delftenaren is nu 65 jaar of ouder. In Tanthof is bijna 1 op de 5 wijkbewoners 65-plus; in 2030 is dat naar verwachting bijna 1 op 4. Mensen die ouder worden, worden veelal ook minder mobiel en daarmee afhankelijk van andere vervoersmiddelen. Om onder meer vereenzaming tegen te gaan, is het echter wel van belang dat mensen mobiel blijven.

Vervoer
In opdracht van de gemeente Delft, Odensehuis de Linde Delft en Delft voor Elkaar doen studenten van De Haagse Hogeschool daarom op dit moment onderzoek naar de mobiliteit onder 65-plussers in de wijk Tanthof. Gaat men lopend, met de fiets of met de auto door de wijk? Neemt men het openbaar vervoer, de regiotaxi of de particuliere vervoersdienst om naar het centrum in Delft te gaan?

Verbeterpunten
Naast straatinterviews is er een korte vragenlijst ontwikkeld om te achterhalen hoe ouderen zich binnen en buiten de wijk bewegen en wat hun mening is over de gebruikte vervoersmiddelen. Het invullen van deze vragenlijst helpt om zo een beter beeld te krijgen van de manier waarop 65-plussers zich verplaatsen en waar op dit gebied de kansen en verbeterpunten liggen – voor Tanthof, én voor de andere Delftse wijken.

Op de site www.studentenonderzoekindelft.nl vindt u meer informatie en een korte, anonieme vragenlijst. Invullen duurt ongeveer tien minuten.

Lees hier een update van het onderzoek: Delft Tanthof vergrijst, hoe is het gesteld met mobiliteit van de 65+’er? >