Nog een zetje in de rug voor geveltekst Delftse Tee-Set

Het is Kerst 1970, de radio staat aan en de nummer 1 hit van dat moment schalt uit jouw radio… Weet jij nog welk nummer dat was? Natuurlijk de megahit She likes weeds van onze Delftse nederpopformatie de Tee-Set. De band verdient een blijvende herinnering in Delft en om dat voor elkaar te krijgen is er nog een klein zetje in de rug nodig.

In november brachten wij al het bericht dat er een crowdfundingsactie is opgezet voor het aanbrengen van een geveltekst van drie bij drie meter met daarop de woorden van de internationale hit Ma Bella Amie. Wat is er nu een mooier moment om in deze tijd een donatie te geven aan dit project.

'Ma belle amie, you were a child of the sun and the sky and the deep blue sea.' Die tekst uit het beroemde lied van de Delftse band Tee Set uit 1969 moet binnenkort te lezen zijn op de muur van een pand op de hoek van de Warmoezierstraat en de Buitenwatersloot in Delft. Als eerbetoon, zegt één van de initiatiefnemers Harry van Adrichem. In totaal is er 5500,00 euro nodig voor de tekst op de muur en ook komt er een Tee-Set-afbeelding op het elektriciteitshuisje midden op het Hugo de Grootplein. Er wordt gebruikt gemaakt van een unieke jaren sixties-foto van de eerste Tee-Set formatie met alle vijf Delftse muzikanten van toen: Polle Eduard, Gerard Romeyn, Robbie Plazier, Carry Janssen en natuurlijk frontman Peter Tetteroo.

"De crowdfunding loopt goed maar wij zijn er nog niet helemaal", zegt Van Adrichem. "Dus dat kleine zetje hebben we nog even nodig. Als we al het geld bij elkaar hebben kan bij het openingsfeest, met de onthulling van de geveltekst, élke donateur en muziekliefhebber aanwezig zijn. In mei zal deze hapening plaatvinden, als Nederland Corona-vrij is."

Wie iets wil doneren, kan dat via deze link doen.