Crowdfundactie voor Tee-Set van start

De crowdfundactie voor Tee-Set is begonnen. De inzameling voor een mooi eerbetoon aan de Delftse band zou eigenlijk over twee weken pas van start gaan, maar er was zoveel aanvraag dat er nu al geld gestort kan worden. Inmiddels staat de teller al op bijna 700 euro, laat een trotse Harry van Adrichem weten aan Omroep Delft.

Van Adrichem is nauw bij de actie betrokken sinds hij werd benaderd door Delftenaar Aad Sosef. Sosef kwam op het idee voor een eerbetoon door initiatieven die er al waren voor Haagse bands zoals Golden Earring en Shocking Blue. Voor hen kwamen afbeeldingen en songteksten op de muren. En zoiets wilde Sosef ook in Delft voor Tee-Set. De band werd in 1965 opgericht door Peter Tetteroo, Gerard Romeyn, Polle Eduard en Carry Janssen. Tee-Set zette Delft wereldwijd echt op de kaart met de hit My Belle Amie uit 1969. 

Al snel kwam Sosef terecht bij Harry van Adrichem. Harry heeft in 2005 een grote tentoonstelling opgezet over Tee-Set in de wijk Westerkwartier en de Olofsbuurt waar leadzanger van Tee-Set, Peter Tetteroo, zijn hele leven heeft gewoond.

 

Vijfduizend euro nodig

Het eerbetoon aan Tee-Set moet gaan bestaan uit twee delen. De tekst ‘Ma belle amie, you were a child of the sun and the sky, and the deep blue sea’, wordt geschilderd op een blinde zijgevel op de hoek van de Warmoezierstraat en de Buitenwatersloot En midden op het Hugo de Grootplein komt een schilderij op basis van een foto van de oorspronkelijke bezetting van Tee-Set. In totaal is vijfduizend euro nodig om beide monumenten tot stand te brengen.

Van Adrichem legde het plan voor aan bestuursvergadering van de belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier, waarin hij actief is. Iedereen stemde in met het plan. Bijdragen kan op Voorjebuurt.nl. Daar zijn verschillende beloningen voor te krijgen, zoals bladmuziek, een VIP-uitnodiging voor de onthulling van de geveltekst, platen, en andere verzamelobjecten.

Bekijk de crowdfundactie hier.