Negen burenruzies en vierentwintig meldingen van geluidsoverlast: dit gebeurde afgelopen weekend in Delft

De politie meldt op Facebook dat zij van vrijdag 26 maart tot en met zondag 28 maart, negen keer moesten bemiddelden bij burenruzies en dat ze 24 meldingen van geluidsoverlast hebben afgehandeld.

In drie dagen moest de politie negen keer handhaven bij burenruzies en afgaan op 24 meldingen van geluidsoverlast. Volgens de Delftse politie komen de vele meldingen van ruzie en overlast doordat we allemaal veel thuiszitten: ''Omdat we in deze tijden veel thuis zijn, begrijpen we [politie Delft, red.] dat men snel wat meer overlast van elkaar kan hebben.’’

Klagen
Maar de politie schrijft ook op Facebook dat het juist belangrijk is om in gesprek te blijven gaan want zo voorkom je volgens de handhaving escalatie. Mits je rustig aan de bel trekt en op een kalme manier aangeeft dat je last hebt van je buur.

Vaccinatielocatie Mozartlaan gaat maandag 29 maart open >

En ook andersom is kalmte essentieel: ''Als je buren bij jou op de stoep staan om te klagen over je gedrag, dan is dat natuurlijk niet leuk, maar hoor netjes het verhaal aan, blijf kalm en probeer je te verplaatsen in het verhaal van je buren,’’ aldus de politie.

Verbeteren
Mocht de overlast na een gesprek nog steeds niet stoppen of stond men niet open voor een gesprek, dan kan kun je de politie bellen. Als je in een huurwoning woont dan moet je ook de woningcoöperatie op de hoogte brengen van de situatie.

Eventueel kun je ook de hulp van de gemeente Delft, Bemiddeling en Mediation, inschakelen. Dit is gratis hulp en zij zijn er om je te helpen om de situatie tussen jou en je buur te verbeteren. Meer informatie over Bemiddeling Mediation vindt je op de gemeente Delft website.

Kettingsbotsing
Ook was er dit weekend nog een aanrijding op 26 maart op de Kruithuisweg (N470), net voor de afrit naar de Schoemakerstraat. Calamiteitensite District8 meldt dat door een nog onbekende reden de twee voertuigen met elkaar in botsing kwamen. Zowel de brandweer als de ambulance kwam ter plaatse.

De ambulance controleerden de inzittenden, geen van hen hoefde voor controle mee naar het ziekenhuis. De brandweer stelde het achterste voertuig veilig en vervolgens kwam een berger ter plaatse om dit voertuig mee te nemen. Er ontstond een flinke file richting de A13 door het ongeluk.

Politie zoekt getuigen van ontploffing op flatgalerij >

Diezelfde dag vond er nog een ongeluk plaats op precies dezelfde weg, de Kruithuisweg. Dit keer ging het om een kettingbotsing tussen zes voertuigen. Ook dit keer gebeurde het ongeval bij de afrit naar de Schoemakerstraat. Door de impact van de aanrijding raakten meerdere personen lichtgewond, meldt District8.

File
Twee ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers te behandelen. Meerdere inzittenden werden buiten de ambulance nagekeken, twee werden er gecontroleerd in de ambulance. Vier van de zes voertuigen werden meegenomen. De overige twee konden zelfstandig hun weg vervolgen.

Wie waren de power vrouwen achter Willem van Oranje?

Opnieuw ontstond er een flinke file richting de A13. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Heb je tips voor ons of heb je zelf een ongeval gespot? Mail ons dan op redactie@omroepdelft.nl.