Nachtbus tussen Delft en Den Haag gaat weer rijden

Voor stappers en drinkers die regelmatig in Den Haag een drankje doen is er goed nieuws: de nachtbus gaat weer rijden! Geen ellenlange fietstocht, dure taxi of nacht doorhalen op het station meer, vanaf 26 april. Het gaat om dezelfde buslijn als vóór de coronapandemie.
Beeld ter illustratie | UNSPLASH

Alle nachtbussen van N1 tot en met N6 gaan vanaf dan weer rijden. Vanaf 1.00 uur begint een deel van de bussen om de twee uur te rijden. Om 2.00 uur start een ander deel. Welke bussen er vanaf 1.00 uur en welke vanaf 2.00 uur gaan rijden is nog niet bekend. De N5 bus is de nachtbus die naar Delft gaat rijden. Of deze vanaf 1.00 of 2.00 uur vertrekt is daarom bepalend voor hoe laat je de laatste ronde doet.

Corona
Vóór Corona ging de nachtbus vanaf het startmoment om het uur. Nu is dat dus om de twee uur. Dit komt volgens de HTM doordat er nog niet genoeg capaciteit is. “We rijden echter nog niet het gewenste niveau van de dienstregeling 2021. Daar zetten we alles voor in, maar ook wij hebben te maken met de beschikbaarheid van personeel. Het is een dagelijkse uitdaging om ervoor te zorgen dat onze reizigers kunnen rekenen op tram of bus. Tegelijkertijd werd een dringend beroep op ons gedaan om het nachtnet weer in ere te herstellen”, aldus Jaap Bierman, algemeen directeur HTM.

“Onze formatie buschauffeurs is nog niet op het gewenste niveau. Om onze nachtbuschauffeurs te kunnen inzetten, gaan we buschauffeurs inhuren die vrijgekomen dagdiensten gaan opvangen”, gaat Bierman verder. “We monitoren nauwgezet hoe een en ander gaat verlopen en nemen dan de passende maatregelen die nodig zijn op basis van de beschikbaarheid van onze buschauffeurs.”