Mogelijk nieuwe tramlijn tussen Delft en Schiedam

 

Als het aan Tim Sekac ligt komt er een nieuwe tramlijn tussen Delft Tanthof en Schiedam Woudhoek. Hij is een petitie gestart om dit voor elkaar te krijgen.  Foto:Frans van Rijnswou

 

 

 

Er wordt regelmatig gesproken over een tramlijn naar Den Haag en Rotterdam, zegt Sekac. Maar waar nog niet naar is gekeken is dat het Haagse trameindpunt bij Delft Tanthof en het Rotterdamse trameindpunt bij Schiedam Woudhoek op slechts 4,6 kilometer van elkaar liggen, over de Harreweg/Abtswoude. Dat zou op dit moment de meest reële en goedkoopste oplossing zijn tussen Den Haag en Rotterdam.

 

Lees ook: Tram 1 verbindt Delft weer met de zee

 

 

 

Tim Sekac is een voorstander van verduurzaming en van vervoer per spoor. Het is dan ook niet gek dat juist hij een petitie heeft opgezet om een tramverbinding tot stand te brengen tussen Schiedam en Delft. Volgens Tim is dit het ontbrekende puzzelstukje om met een nieuwe tramverbinding tussen Den Haag en Rotterdam te komen.

 

 

 

In de petitie vraagt hij onderzoek te doen naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een tramlijn tussen Delft-Tanthof en Schiedam-Woudhoek. Je vindt de petitie hier.