Mogelijk explosief aangetroffen onder of bij geparkeerde auto Lisztstraat Delft

Onder of bij een geparkeerde auto aan de Lisztstraat in Delft is mogelijk een explosief aangetroffen. Rond 02:45 uur in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april zag de eigenaar van een voertuig hoe een persoon iets onder of in zijn voertuig legde. Omdat de eigenaar het niet vertrouwde belde deze 112. De politie heeft direct een Plaats Delict (PD) gemaakt.

Een explosievenverkenner van de politie heeft een onderzoek ingesteld bij het voertuig. Uiteindelijk is er iets verdachts gevonden bij het voertuig, hierop is de EODD (Explosieven OpruimingsDienst Defensie) gealarmeerd.

De EODD besloot al snel om met een bompak de auto verder te inspecteren.De EOD’er in het bompak heeft in en rondom het voertuig meerdere foto’s gemaakt. Uit de auto is een object gehaald, deze is door de EOD veilig gesteld.

Lees ook: Zwaarbewapende politie bij flatwoning Beethovenlaan Delft

De brandweer en de ambulancedienst hebben lange tijd stand-by gestaan. Wat er precies is aangetroffen in de auto is niet bekend. Of het gevonden pakketje ook echt een explosief bevat moet dus nog blijken. De EOD heeft het pakket meegenomen. De Forensische Opsporing (FO) heeft na de inzet van de EOD een onderzoek gestart.