Met de voetjes van de vloer voor dansscholen

Dansscholen in Nederland komen donderdag in actie. Zij willen ook open. Op de Internationale dag van de dans is het de bedoeling dat er in heel Nederland op hetzelfde moment gedanst gaat worden. Dansschool Wesseling in Delft doet hier ook aan mee.

Om 17:15 uur gaan alle radio’s aan en wordt er gedanst. De dansscholen willen iedereen oproepen om donderdag mee te doen en de danssector te steunen. De danssector heeft het heel zwaar in deze corona crisis. Sinds 15 december zijn de dansscholen gesloten. De steunpakketten voor deze sector zijn niet toereikend. Er zijn veel dansondernemers die op omvallen staan.

Er zal niet alleen bij de dansscholen gedanst worden, maar overal, dus op de straat, pleinen, parken, op balkons, in de tuin, op het werk, etc. Maak er foto’s en filmpjes van en deel ze op Social Media bij voorkeur met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje.

Lees ook: Spontaan openluchtconcert bij Mozartlaan brengt voorbijgangers aan het dansen

Met deze actie willen de dansscholen ook aandacht vragen voor alle jongeren en volwassenen die langzaamaan vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met andere mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de corona kilo’s eraan vliegen. Met deze actie hopen de dansscholen extra aandacht te genereren zodat iedereen inziet wat het belang is van de sector voor de jongeren en volwassenen.

Bij Wesseling wordt er donderdag gedanst op het parkeerterrein van de dansschool aan de Buitenwatersloot.