Spontaan openluchtconcert bij Mozartlaan brengt voorbijgangers aan het dansen

Fenna, Max, Ruben en Monique - foto Frans van Rijnswou
 

Een stille donderdagmiddag wordt op 8 april plotseling verbroken door een onverwacht openluchtconcert op het sportveld tussen de Mozartlaan en de César Franckstraat. Het concert komt van Ruben, Max, Fenna en Monique van de Stichting Muziek zonder Grenzen. Een passerende groep meisjes en jongens begint spontaan te dansen en in de handen te klappen.

“Muziek is een prachtige beleving waar mensen vooral samen van kunnen genieten. Wij spelen graag voor mensen die een oppepper kunnen gebruiken in deze door coronamaatregelen saaie tijden”, zegt Monique Horlings, een van de muzikanten. Dat het in de smaak valt bewijst de groep jongelui die steeds enthousiaster begint te dansen en na elk nummer hard applaudisseert.

Radio
Naast het optreden van de vier op deze locatie, staan ze vanmiddag ook bij andere woningcomplexen van Woonbron. “Wij zijn als stichting opgericht om de magie van live muziek naar de mensen te brengen die het het hardst nodig hebben”, legt muzikant Ruben van der Kleij uit.

Ook oudere bewoners kwamen naar buiten om te kijken. “Ik dacht eerst dat mijn dove buurman de radio te hard aan had staan, maar toen ik naar buiten keek, zag ik dit kwartet spelen'', zegt Greet, een al wat oudere dame. ''Ik heb meteen mijn jas aangedaan en ben naar beneden gekomen”.

 

Lees ook: STIP, VVD en GroenLinks bedenken plan om Delftse ondernemers te ondersteunen >

“Muziek is de taal die iedereen begrijpt. Je ziet het ook hier meteen, het brengt mensen samen”, zegt de vierde muzikant Fenna Volmer.

Jongelui beginnen spontaan te klappen en te dansen . - Foto Frans van Rijnswou