Medewerkers Reinier de Graaf ontwikkelen eigen muziektrack

‘Je ziekenhuis voor het leven.’ Zo luidt het muzieknummer van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Het is voor het eerst dat een ziekenhuis in Nederland een eigen track uitbrengt.

De muzikanten | Reinier De Graaf
 
Op maandag 16 oktober werd het nummer gelanceerd tijdens een dansevent voor bezoekers, patiënten en medewerkers. Het betekende tegelijk de aftrap van de jaarlijkse vitaliteitsweek van het ziekenhuis.

 

De afgelopen maanden onderzochten 35 medewerkers wat voor muziek er past bij Reinier de Graaf. Samen met een componist van muziekbureau Tambr ontwikkelden zij de juiste sound. Vervolgens zijn zeven muzikale zorgprofessionals de studio ingedoken om het nummer te ontwikkelen. “Het is een warm, positief en modern nummer geworden”, zegt gynaecoloog en toetsenist Banut Verbruggen.

 

Tekst gaat verder onder de video
Muziek verbindt
De makers van het nummer zijn het erover eens dat muziek een grotere plek mag krijgen in de zorg. Zeker in de psychiatrie. Arianne van ’t Hoog, psychiater, is één van de zangeressen: “Voor je mentale gezondheid is muziek enorm van belang. Het biedt je afleiding, troost én een impuls om in beweging te komen.”

 

De track is te beluisteren op Spotify.