Manager uit Delft uitgeroepen tot één van de beste ter wereld

Een van de beste managers ter wereld werkt in… Delft! Restaurantmanager Taco van der Hoest van de McDonald’s Delft Noord is uitgeroepen tot één van de beste McDonald’s managers van de wereld. Hij mag binnenkort naar Orlanda, Florida om daar zijn award tijdens een speciale ceremonie in ontvangst te nemen. ‘’Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, maar fijn om na 15 jaar hard werken die erkenning te krijgen'', zegt Van der Hoest tegen Omroep Delft.

Wat Taco zo'n goede manager maakt? ‘’Ik denk dat niemand mij echt ziet als een baas, iedereen kan altijd alles tegen me zeggen. Maar we winnen deze prijs ook echt met zijn allen, we zijn een heel hecht team en we werken allemaal heel hard’’, zegt Taco bescheiden. Hij wint de prestigieuze Ray Kroc Award, vernoemd naar de oprichter van de restaurantketen. Het is de hoogste erkenning binnen de organisatie.

''Het is echt een team award, het zou niet gebeurd zonder mijn 'wingmens'', vertelt Taco tegen Omroep Delft. Daarbij heeft hij het over zijn twee collega’s waarmee hij al 15 jaar samenwerkt, maar ook over al zijn medewerkers. ''Ik zie deze prijs dan ook als een aanmoediging voor het harde werk van al onze collega’s hier in Delft.’’

Toevoeging van Delftenaren
‘’De mix van personeel is heel leuk en nergens zo divers als hier. Aan de ene kant heb je de studenten van de TU Delft. Zij hebben vaak ideeën over hoe dingen anders kunnen, door hen wordt je uitgedaagd. Maar er zijn ook mensen in dienst waar het leven minder soepel bij verloopt. Ook hier maken we plek voor. Er zitten ook wat brutale gastjes tussen, die ook weer andere dingen zie. Het is een heel verschillend pallet, maar met iedereen heb ik weer een ander raakvlak.’’

Veranderingen
De afgelopen jaren is er veel concurrentie bijgekomen, zoals een KFC en een 'all you can eat restaurant'. Desondanks blijft McDonald’s Delft Noord groeien. ‘’Tijdens corona heb ik mij hard gemaakt voor alle collega’s, we hebben iedereen kunnen behouden. Er gaan dan ook geen vervelende veranderingen binnen deze locatie plaatsvinden,’’ zegt van der Hoest blij.

Disclaimer: De beelden in deze video zijn gemaakt voordat de coronamaatregelen met mondkapjes ingingen