Lekker een terrasje pakken? Het kan weer!

Eindelijk de terrassen zijn weer open. We moesten er maanden op wachten, maar woensdag is het zover. En we hebben geluk, want het is prachtig weer om een drankje en hapje te doen in de zon. Zo is onder meer ’t Postkantoor in Delft is er helemaal klaar voor. Hun terras aan de voor en achterkant van het pand staan klaar voor de eerste gasten.

De terrassen mogen open van 12:00 tot 18:00 uur. Bij ’t Postkantoor hoef je niet perse vooraf te reserveren, ook aan de deur kun je vragen of er een tafel vrij is. Ze hebben slim ingespeeld op de beperkte openingstijden, naast de lunchkaart hebben zij ook een voorgerechtenkaart gemaakt voor hun gasten.

Lees ook: Het zusje van ’t Postkantoor heet De Balie

Ook het terras van Café – Brasserie Huszár is woensdag weer open. Zij hebben al een aantal reserveringen binnen, maar ook bij hen geldt dat je ook gewoon aan de deur kan vragen naar een tafeltje. Ze zitten nog niet vol, dus pak je kans als je zin hebt om lekker in de zon te gaan lunchen.

Coronamaatregelen

Er zijn wel een aantal regels waar de terrasganger zich aan moet houden. Je mag samen met 1 persoon aan een tafel zitten, kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Als je uit hetzelfde huishouden komt mag je met meer mensen aan tafel zitten.

Mocht het weer veranderen dan is het niet mogelijk om binnen plaats te nemen. Betalen mag bij veel horecabedrijven wel binnen, maar kan ook gewoon buiten. Ook mag je bij de meeste horecagelegenheden naar binnen om gebruik te maken van het toilet, maar er morgen geen rijen dik mensen binnen staan wachten op hun beurt. Verder is het binnen verplicht een mondkapje te dragen.