Lange celstraf voor steekmoord in de De Colignystraat bevestigd

De 26-jarige Vincenzo S. is ook in hoger beroep veroordeeld voor een jarenlange gevangenisstraf voor de moord op de 36-jarige Chakib uit Delft. S. kreeg vijftien jaar cel opgelegd. De moord zou te maken hebben met drugs. Een medeverdachte werd eerder al veroordeeld tot acht jaar cel.

De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft | @ Omroep West
Eind 2021 werd S. al veroordeeld tot zestien jaar tot cel. Zo schrijft Omroep West. De zaak kwam in hoger beroep, waarna S. nu vijftien jaar achter de tralies verdwijnt.

 

De moord werd in september 2020 gepleegd in een woning aan de De Colignystraat in Delft. Het 36-jarige slachtoffer werd door S. neergestoken als wraak voor eerdere ripdeal door Chakib. Medeverdachte R. was erbij en kreeg acht jaar cel.

 

Slaapkamerdeur ingetrapt
Chakib zou drugs hebben besteld en toen S. erachter kwam dat Chakib degene zou zijn die hem eerder had beroofd, haalde hij thuis een mes op. Toen ze aankwamen bij het huis waar Chakib verbleef, bleek hij zich in de slaapkamer te bevinden.

 

S. en zijn handlanger trapten de deur in. 'Eenmaal in de slaapkamer heeft de verdachte meteen en zonder aarzeling met kracht in de zij van het slachtoffer gestoken, wat een dodelijke steek bleek te zijn', staat in het vonnis. Hierna heeft de verdachte nog zeven keer op het slachtoffer ingestoken.

 

In hoger beroep eindelijk bekend
De 26-jarige Vincenzo ontkende steeds zijn betrokkenheid bij de moord. In hoger beroep heeft hij bekend dat hij degene was die het slachtoffer heeft gestoken, maar ontkende hij dat hij de moord van tevoren had bedacht.

 

Het gerechtshof vond echter, net als de rechtbank, dat er wel bewezen is dat hij met voorbedachte raad handelde en daarom werd S. veroordeeld voor moord.