Kruithuisbrug tot september regelmatig afgesloten

De Kruithuisbrug is van mei tot september meerdere keren afgesloten. Dit vanwege werkzaamheden aldaar. Afwisselend is de brug volledig of gedeeltelijk dicht. De afsluitingen vinden ’s nachts plaats om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken.
De Kruithuisbrug | © Provincie Zuid-Holland

Van maandag 13 mei tot donderdag 16 mei is de brug iedere nacht volledig gesloten van 20.00 uur tot 06.00 uur. Auto’s worden omgeleid en fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Abtswoudsebrug.

In juli en augustus is de brug soms gedeeltelijk gesloten. In dat geval blijft er in beide richtingen één rijbaan open en geldt er een aangepaste, lagere snelheid. De rijbanen die open blijven sluiten aan op de A4 alsook de A13, afhankelijk van de zijde van de brug waaraan gewerkt wordt.

Zondag 7 juli 06.00 uur tot vrijdag 19 juli 20.00 uur
Er zijn twee rijstroken beschikbaar: één rijstrook richting de A4 en één rijstrook richting de A13. De afrit Schieweg richting de A4 is afgesloten.

Zaterdag 20 juli 06.00 uur tot woensdag 21 augustus 20.00 uur
Er zijn twee rijstroken beschikbaar: één rijstrook richting de A4 en één rijstrook richting de A13. De toerit Schieweg richting de A13 is afgesloten.

Scheepvaart, fietsers en voetgangers
Van 19 juli tot 26 augustus is de brug volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers. Die zullen een alternatieve route moeten nemen, via de Abtswoutsebrug. De extra reistijd is ongeveer 10 minuten. Bij station Delft Campus staat een bord met de omleidingsroute voor fietsers. Voetgangers kunnen met de trein naar Delft CS gaan en hun weg vervolgen met de fiets, tram of bus.

Vanaf 6 mei kan de brug niet meer bediend worden en geldt een hoogtebeperking van 5,40 meter. Schepen die lager zijn dan dat kunnen doorvaren onder het gedeelte van de brug waar niet aan gewerkt wordt. Brugbediening wordt op maandag 26 augustus om 06.00 uur hervat. De provincie verzorgt de informatie rondom stremmingen en doorvaart. Roeiverenigingen ontvangen ook scheepvaartberichten over de stremmingen en doorvaartmogelijkheden. De provincie informeert roeiverenigingen rechtstreeks als dat nodig is.

Omleidingen | © Provincie Zuid-Holland