Koningsdag 2021: Gemeente Delft wil alvast je plannen horen

Ondanks de onzekerheden over hoelang de lockdown nog gaat duren, is de gemeente Delft al benieuwd naar je eventuele plannen voor Koningsdag. Maandag publiceerde de gemeente hierover een bericht op hun site. Heb je ideeën om iets te organiseren op Koningsdag? Dan ontvangt de gemeente Delft graag uiterlijk 15 februari je plannen.

Het is nog de vraag hoe Koningsdag in 2021 eruit gaat zien. Het coronavirus gooide afgelopen jaar al roet in het eten. En ook dit jaar is het mogelijk dat Koningsdag niet door gaat als het aantal coronabesmettingen niet genoeg daalt. Toch wil de gemeente Delft alvast graag weten of je grootse plannen hebt het voor deze feestdag.

Vrijmarkten

Op dinsdag 27 april 2021 vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander met vrijmarkten, braderieën en feesten en zijn er ook in Delft altijd weer vele liveoptredens te vinden. De landelijke festiviteiten zullen dit jaar plaatsvinden in Eindhoven. Maar het is nog de vraag of deze activiteiten dit jaar door kunnen gaan.

Delft en haar inwoners zijn het meest tevreden en déze regio is het meest gelukkig >

Maar als jij toch alvast ideeën hebt voor de aankomende Koningsdag, dan hoort de gemeente Delft dat graag via dit formulier. Tot 15 februari kun je je ideeën kenbaar maken. Op dit moment kan de gemeente nog geen vergunningen afgeven, of dit uiteindelijk wel mogelijk is hangt af van de maatregelen die op 27 april gelden.

Verspreid

Toch vraagt de gemeente alvast of je je plannen zoveel mogelijk kan uitwerken zodat zodra bekend is wat wél kan en mag, het traject van vergunningverlening direct van start kan gaan, aldus de gemeente.

Belangrijk is wel om bij het bedenken rekening te houden met het feit dat grootschalige evenementen dit jaar niet mogelijk zullen zijn. Daarnaast stelt de gemeente dat ze het liefst de activiteiten verspreid zien over heel Delft.