Je buurt in Delft schoonmaken tijdens de Landelijke OpschoondagAfval in de bosjes op straat en in de grachten, je komt het vaak tegen in Delft. Tijdens de landelijke opschoondag komen normaal grote groepen mensen bij elkaar om samen de stad op te ruimen. Dat kan dit jaar niet vanwege Corona. Daarom roept organisator Nederland Schoon de mensen op om 20 maart alleen een 'opschoon-ommetje' te maken in hun eigen buurt.

In Delft wordt de Landelijke opschoondag georganiseerd door Duurzaamheidscentrum De Papaver. Zij zeggen hierover; ''Ga alleen of met één ander persoon een opruimrondje door jouw wijk of straat doen. Hoe meer mensen hun wijk of straat schoonmaken hoe beter.''

Wil jij ook meedoen en zorgen dat jouw buurt weer afval vrij wordt? Meld je dan even aan bij De Papaver. Je kunt hier ook allerlei gratis opruimmaterialen lenen, zoals afvalgrijpers, afvalzakhouders en schepnetten.

Lees ook: Ontdek Delft op een andere manier tijdens de Water-wandeltour >

De Landelijke opschoondag wordt ieder jaar eind maart gehouden en wordt dit jaar voor de 19de keer georganiseerd. Het thema is deze keer 'Word weer verliefd op je buurt'. De opschoondag moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid zwerfafval terug gedrongen wordt en het moet mensen bewust maken hoeveel zooi er op straat en in de natuur terecht komt.