Is de kleding van je kind te klein? In Delft kun je het binnenkort inleveren voor het goede doel

De jaarlijkse najaarsactie is weer van start gegaan. In Delft kun je op 23 oktober terecht op verschillende locaties om jouw kleding- en schoenen in te leveren. Dit keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda, zodat zij na corona weer terug naar school kunnen.

Sam’s kledingactie werkt samen met Cordaid. Nathalie van Sam’s kledingactie zegt tegen Omroep Delft: ‘’twee keer per jaar ondersteunen wij financieel een Cordaid-project. De stichting bestaat al 55 jaar en was vroeger vooral gericht op kindernoodhulp. Tegenwoordig ondersteunen we niet alleen kinderen, maar zijn we ook bezig met onderwijs en wederopbouw. In deze najaarsactie kwam het alle twee naar voren, daarom wilden we dit project graag ondersteunen. De opbrengsten van de kleding en schoenen gaan naar het hulpnoodproject. De kleding gaat uiteindelijk naar derde wereld landen.’’

‘’Er is voor Oeganda gekozen, omdat kinderen hier op het moment het minst naar school gaan. De meisjes moeten al op zeer jonge leeftijd werken en leven daarnaast in zeer slecht omstandigheden. Cordaid wil met dit project ook bijdragen aan de hygiëne, zodat de kinderen straks weer veilig naar school kunnen.’’

Knuffels en handdoeken in de prullenbak?
‘’Er is voornamelijk vraag naar kleding en schoenen. De kleding van tegenwoordig is van mindere kwaliteit dan vroeger en gaat hierdoor minder lang mee. Knuffels en handdoeken die worden gevonden komen op andere plekken zoals Oekraïne en Rusland terecht. Niets gaat in de prullenbak, wellicht een kledinghanger maar zelfs die wordt nog gebruikt‘’

‘’Inmiddels zijn er tussen de 600 en 700 punten in Nederland waar kleding verzameld wordt. Met name in het zuiden, dit komt doordat we ooit in Den Bosch zijn begonnen. Maar vandaag de dag is er geen groot verschil meer te zien.’’op markten waar kleding wordt verkocht’’, zegt Nathalie tegen Omroep Delft.


Alle kleding verzamelen
Heb je nog kleding en schoenen waar je anderen dolblij mee kunt maken? Schroom dan niet om op 23 oktober je spullen bij de volgende locaties tussen 10.00 en 12.00 uur in te leveren:
- Adelbert Kerk aan de Minervaweg 7
- Maria van Jesse Kerk aan de Burgwal 20
- Raamstraatkerk (Franciscus en Clarakerk) aan de Raamstraat 78
- Vredeskerk (Sacramentskerk) aan de Nassaulaan 2.
Het inleveren van de spullen gebeurd natuurlijk geheel corona-proof.
Ben je benieuwd wat er uiteindelijk met jouw kleding gebeurd? Eens in de zoveel tijd verstuurd Sam’s kledingactie een nieuwsbrief. Hierin staat vermeld wat er met het geld gebeurd is en waar de kleding terecht is gekomen.

Wil jij graag iets bijdragen aan dit goede doel en heb je de plek om kleding te verzamelen? Kijk dan even op de website of bel naar nummer 088 20 80 100. En draag op deze manier ook jouw steentje bij.