Studenten en medewerkers van TU Delft halen bijna 7000 dollar op voor onderwijs in Afrika

77 studenten en medewerkers van de Material Science and Engineering-afdeling (MSE) van de TU Delft hebben na twee maanden lopen, rennen en fietsen voor de MSE Ultramarathon, de finish bereikt. Ze haalden daarmee 6892 dollar op voor een organisatie die Afrikaanse vrouwen toegang geeft tot onderwijs op gebied van wetenschap en technologie.

Foto: Frans van Rijnswou

De start van de marathon vond plaats op 9 november vorig jaar en op maandag 4 januari was de eindstreep behaald. De route 'ging door Europa en Afrika', maar dan digitaal. Desondanks maakten de deelnemers wel degelijk alle kilometers, en dat waren er 21.064.

De sportievelingen deden mee om fit te blijven en voor hun plezier, maar steunden er ook een goed doel mee. De 6892 dollar haalden ze op voor de stichting Working to Advance Science and Technology Education for African Women (WAAW). Dat is een organisatie die Afrikaanse vrouwen toegang geeft tot onderwijs op gebied van wetenschap en technologie. Voor elke kilometer die werd afgelegd, werd een donatie gegeven aan de stichting.

Lees ook: Deze TU Delft studenten werden geen projectingenieur en ruimtevaartdeskundige maar broccoli-expert >

Victoria Falls
Er waren eigenlijk twee reizen tegelijkertijd bezig, een voor de fietsers en één voor de lopers en renners. Elke dag brachten zij bij elkaar zo'n 200 kilometer op. Digitaal zijn de fietsende deelnemers van Delft naar Lissabon tot Sint Petersburg en weer terug naar Delft gefietst. En de marathon voor de benenwagen had een route naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Er is ook een dagboek met foto's en links naar interessante plaatsen gemaakt, dat je kunt teruglezen op hun site.