Inwonersaantal Delft iets gedaald

Volgens de jongste cijfers van de gemeente Delft heeft de stad nu 103.595 inwoners. Dat zijn er zes minder dan een jaar eerder. Volgens de gemeente kom de daling onder meer door de coronapandemie.

In 2020 stierven er 812 mensen, dat is een toename van 11 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook vertrokken 10.919 mensen uit de stad. Gedacht wordt dat er minder buitenlandse studenten na hun studie in Delft bleven dan voor de coronapandemie.

Ook werden er met 876 baby’s, 5 procent minder kinderen geboren in 2020.

Lees ook: Houttuinen Delft wordt groen met dit winnend ontwerp

Als je kijkt naar de bevolking in de Delftse wijken dan zie je dat er een groei is van 258 mensen in Binnenstad. Ook in de wijk Voorhof zie je een groei van 137 inwoners. Maar er zijn ook wijken waar de Delftse bevolking uit wegtrok, zoals in de wijk Vrijeban. Daar nam de bevolking af met 239 mensen. Uit de wijk Buitenhof trokken afgelopen jaar 156 mensen weg.

Lees ook: Verzet megaschool op plek van kinderboerderij Tanthof groeit

De Delftse bevolking is dus met 6 personen afgenomen. Hier kunnen nog correcties in komen, omdat de meting een moment opname en het kan dus zijn dat sommige mutaties nog moeten worden verwerkt, bijvoorbeeld omdat er nog iets moet worden uitgezocht.

Meer weten? Kijk dan op Delft in cijfers.