Ida De Boer gekozen als lijsttrekker voor STIP

Ida de Boer is gekozen als lijsttrekker voor STIP tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De Boer is sinds 2019 verbonden aan de lokale studentenpartij, het afgelopen jaar was zij de fractievoorzitter van die partij in de gemeenteraad.

De lijsttrekker laat in een persbericht weten zeer enthousiast te zijn over de periode die voor haar ligt. ‘We kunnen tijdens de verkiezingen nog beter laten zien waar STIP voor staat. De nadruk voor ons zal liggen op duurzaamheid, cultuur en woningen voor jongeren en starters’, laat zij weten in een persbericht. Met de nieuwe periode als lijsttrekker hoopt zij met de gemeenteraadsverkiezingen meer aandacht te krijgen voor duurzaamheid en cultuur in de stad.

De aankondiging van STIP is niet de eerste. Ook andere partijen kondigden de lijstrekkers al aan. Zo wordt Vincent van Roon de lijsttrekker voor D66, Bram Stoop de lijsttrekker voor Hart voor Delft, en Frank Visser wordt lijsttrekker bij het CDA. Andere partijen als GroenLinks, Onafhankelijk Delft, VVD, PvdA, SP en de ChristenUnie zullen snel de fractievoorzitters aankondigen.