Huisvader krijgt 1,5 jaar cel na seks met 13-jarig Delfts meisje

Een huisvader uit Geertruidenberg, N.M. (28), is veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor ontucht met een 13-jarig meisje uit Delft.

In een hotelkamer bij een Van der Valk hotel langs de A16 bij Dordrecht had hij geslachtsgemeenschap met kind. Volgens de rechtbank in Dordrecht kon er niet bewezen worden dat de dader de tiener heeft verkracht.

Vrijwillig

In oktober 2019 kwamen de twee met elkaar in contact. Het 13-jarige meisje had thuis ernstige problemen waardoor ze besloot weg te lopen van huis. Vervolgens sprak het kind af met M. die haar mee nam naar een hotel. Volgens de dader werd er eerst gesproken en kwam het erna tot seks, zo meldt BN de Stem.

Heb je dit al gelezen? Delftenaren woedend want vanaf 1 februari is parkeren in de Wippolder nergens meer gratis >

De dader stelt dat het aanvankelijk niet de bedoeling was om seks met elkaar te hebben, maar dat de gesprekken wel al snel een seksuele tint kregen. De geslachtsgemeenschap is volgens de dader volledig vrijwillig, maar het meisje bestreed dat. Toen ze terug naar Delft reden, in de auto van M., stuurde de 13-jarige een bericht naar een vriendin dat ze verkracht was.

Verkracht

Het meisje legde in totaal drie verschillende verklaringen af over de gebeurtenis. Eerst stelde ze dat ze in de auto was getrokken door M., maar later zei ze dat ze vrijwillig was ingestapt. Vervolgens vertelde ze dat ze eerst wel seks wilde en later niet om uiteindelijk te stellen dat ze in de auto al had gezegd geen seks te willen, aldus BN de Stem.

Door het wisselende verhaal van het Delftse meisje en de vaste verklaring van M. dat de seks vrijwillig was oordeelt de rechtbank in Dordrecht dat verkracht niet bewezen kan worden, zo stelt BN de Stem. ‘’Dit is geen verwijt naar het slachtoffer, maar wij kunnen iemand alleen buiten gereden twijfel veroordelen’’, aldus de rechters zo meldt BN de Stem.

10.000 euro

Maar er bestond ook geen twijfel over de strafbaarheid van de seks: ‘’Ontucht in een serieuze vorm met een zeer psychisch kwetsbaar meisje’’, aldus de rechters. ‘’Dat heeft de dader er niet van te weerhouden om dit te doen en zij is daarna verder afgegleden.’’

Lees dit ook: Examen vanuit huis, zelfs als je niet spiekt kan je nog bestempeld worden als fraudeur >

Naast de anderhalf jaar cel kreeg de dader nog een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en moet hij het meisje een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.