Huis van Delft begint aan de afbouwfase, Coenderstraat gedeeltelijk afgesloten

Bron: Google Maps

De Coenderstraat is op maandag 19 en dinsdag 20 juli gedeeltelijk afgesloten. De torenkraan die gebruikt werd voor de bouw van het Huis van Delft wordt afgebroken, waardoor de straat tijdelijk niet bereikbaar is.

Door de afbraak wordt verkeer tussen de Phoenixstraat en de Westlandseweg omgeleid via de Krakeelpolderweg. De kraan werd afgelopen jaar gebruikt voor de bouw van het Huis van Delft. Een gebouw waar onder andere kunst maar ook appartementen te vinden zijn.

Voetpad

Inmiddels is de aannemer begonnen aan de afbouwfase, waardoor de kraan niet meer nodig is. In de komende maanden zal er verder gewerkt worden aan het dak de gevel en de appartementen.

Lees dit ook: Delftse Noa (16) is wereldkampioen freerunnen >

De kraan wordt gedemonteerd met een mobiele kraan die op Coenderstraat komt te staan, ter hoogte van het bouwterrein. Daarom gaat de Coenderstraat en het bijbehorende fietspad vanaf maandag 19 juli om 06:00 uur dicht. Het voetpad blijft wel geopend.

Weersomstandigheden

Fietsers kunenn afstappen en over het voetpad voorbij de afsluiting lopen. De Nieuwe Gracht en Kiss+Ride bij het station blijven bereikbaar vanaf de Westlandseweg.

Autoverkeer vanaf de Phoenixstraat rijdt via de Hugo de Grootstraat en de Krakeelpolderweg. Verkeer vanaf de Westlandseweg en Station Delft richting de Phoenixstraat rijdt deze route juist andersom.

Heb je dit al gelezen? Voorlopig toch geen groene campus en megaschool in Tanthof >

Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Door weersomstandigheden kan de planning nog veranderen. De gemeente adviseert om de omleidingsborden in de gaten te houden voor de actuele informatie.