Delftse Noa (16) is wereldkampioen freerunnen

Freerunner Noa Diorgina Man uit Delft is met haar 16 jaar wereldkampioen freerunnen. Hiermee is de Delftse de beste vrouwelijke en de jongste freerunner ooit die de titel in de wacht heeft gesleept. De tiener zette een enorm hoge score neer, ze kon met haar score namelijk goed mee met de beste mannen op de wereld. Zo zou ze vijfde worden in dat klassement.

Noa deed mee als jongste deelneemster ooit aan finale van Red Bull Art of Motion. Dit officieuze wereldkampioenschap voor freerunners en werd afgelopen zaterdag gehouden in Griekeland.

Om er voor te zorgen dat de wedstrijd echt coronaproof zou zijn, koos organisator Red Bull voor een bijzondere setting. De deelnemers moesten hun kunsten niet op straten en daken laten zien, maar op twee varende zeilschepen. Normaal gesproken wordt het toernooi gehouden op de daken van het Griekse stadje Santorini. Om te trainen op verschillende hoeken trainde Noa de afgelopen maanden op het kunstwerk Salami voor de aula van de TU Delft en dat heeft haar geen windeieren gelegd.

Zeer hoge score levert winst op

Ze kreeg uiteindelijk een zeer hoge score, waardoor ze ook in het herenklassement de top vijf binnen was gestormd. Een overtuigende reeks dus voor de jonge Delftse, die met haar score beslag kon leggen op de winst.