Honderden Delftenaren dragen warme trui voor een beter klimaat

Er is flink winters weer op komst en daarom is de officiële Warmetruiendag van vandaag extra toepasselijk. Onder het motto: Verwarm jezelf, niet de wereld; doen elk jaar weer honderden Delftenaren (en honderdduizenden Nederlanders) mee aan de Warmetruiendag om aandacht te besteden aan het klimaat en hoe dit veranderd.

Het gaat er op deze dag om dat je de verwarming lager zet een een extra warme trui aantrekt om het toch warm te houden. Per graad bespaar je 6% energie. Volgens de organisatoren kan dit de meest succesvolle warmetruiendag worden in de 15 jaar van het bestaan, vanwege de vele thuiskantoren waar de verwarming een graadje lager kan gaan. Delft4globalgoals wil hiermee aandacht vragen voor global goal 13: een klimaatactie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

Collage

Doe je ook mee vandaag? Stuur een foto van jezelf in je lievelingstrui achter je thuisbureau naar contact@delft4globalgoals.nl en vertel hoeveel graden lager dan normaal jouw verwarming staat.. Zij maken een collage van alle deelnemende Delftenaren. In Delft doen onder meer mee: Delft4globalgoals, Milieudefensie Delft, Natuur- en Milieucentrum De Papaver en Deelstroom Delft. Zie ook hun site voor meer informatie.

Op de redactie van Omroep Delft doen we zoals je hier ziet ook mee ;)