Het Cultuurhuis vertelt verhalen uit Delft

De Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven is een begrip. In zijn stijl maakten de vrouwen van Cultuurhuis Delft hun eigen kunstwerken. Bij die werken vertellen zij ieder een eigen verhaal. Een verhaal dat aansluit bij het kunstwerk. De tentoonstelling wordt geopend op 8 maart.
Een werkje uit de huidige tentoonstelling Keramiek | © Esther de Cuijper

Bibliotheek DOK Voorhof is de plek waar het allemaal gebeurt. Er hangen verschillende kunstwerken, met naast ieder werk een koptelefoon. Bezoekers kunnen de koptelefoon opzetten en het bijbehorende verhaal horen. Dit kunnen grote en kleine verhalen zijn, maar zijn altijd échte verhalen uit Delft. De één vertelt over eenzaamheid of over vrouwenrechten, de andere over bijvoorbeeld een grasparkiet. Ieder verhaal is door de kunstenares zelf ingesproken. Het duurt per werk ongeveer drie minuten.

De vernieuwde tentoonstelling is onderdeel van een reeks exposities die het hele jaar door in DOK te zien zijn. De huidige tentoonstelling heeft het thema keramiek. Binnen dit thema hebben de vrouwen een herinnering vereeuwigd in steen.

DOK Voorhof is zes dagen per week geopend, alleen op zondag is het gesloten. Klik hier voor de openingstijden.